بحران کره‌شمالی در دستورکار نشست 20 کشور


گروه بين الملل:  وزراي امور خارجه ۲۰ کشور جهان سه‌شنبه در حالي براي بررسي وضعيت کره شمالي از طريق فشارهاي اقتصادي و ديپلماتيک در ونکوور حضور مي‌يابند که چين به عنوان عامل کليدي در حل بحران در اين نشست غيبت دارد. به گزارش خبرگزاري رويترز، نشست ونکوور به ميزباني کانادا و ايالات متحده در حالي برگزار مي‌شود که نشانه‌هايي از کاهش تنش حتي به صورت موقت در شبه جزيره کره مشهود است.اخيرا دو کره براي نخستين بار در دو سال گذشته مذاکراتي را برگزار کردند و پيونگ يانگ نيز اعلام کرده در صورت مساعد بودن شرايط ورزشکاران خود را به المپيک زمستاني کره‌ جنوبي اعزام مي‌کند.با اين حال آمريکا و برخي کشورها مي‌گويند که جامعه بين‌الملل بايد به دنبال راه‌هايي با هدف گسترش طيف تحريم‌ها عليه پيونگ يانگ به دليل انجام برنامه‌هاي اتمي‌کره شمالي باشد.برايان بوک، مدير سياست گذاري وزارت خارجه آمريکا گفت: شواهدي مبني بر کمپين اعمال فشار حداکثري از سوي ايالات متحده عليه کره شمالي وجود دارد و ما کاملا آن را احساس مي‌کنيم.وي در گفت‌وگوي خبري در واشنگتن اعلام کرد که وزراي امور خارجه ۲۰ کشور از جمله رکس تيلرسون، وزير امور خارجه ايالات متحده به بررسي چگونگي تقويت امنيت دريايي در آب‌هاي اطراف کره شمالي به منظور رهگيري کشتي‌هايي که تلاش مي‌کنند تحريم‌ها عليه اين کشور را دور بزنند، مي‌پردازند.
 همچنين اين نشست با هدف بررسي متوقف کردن منابع مالي براي کره شمالي برگزار مي‌شود.نشست ونکوور در حالي برگزار مي‌شود که چين به عنوان عامل مهم و تاثيرگذار بر کره شمالي غايب است.
در همين حال سخنگوي وزارت خارجه چين در يک نشست خبري گفت: برگزاري چنين نشست‌هايي که بدون حضور طرف‌هاي مهم شبه جزيره کره صورت مي‌گيرد درحقيقت کمکي به يافتن راه حل مناسب درباره اين مساله نمي‌کند. کشورهاي ديگري که در اين نشست حضور دارند ژاپن و کره‌ جنوبي هستند که جز متحدان اصلي آمريکا عليه پيونگ يانگ محسوب مي‌شوند. براساسا گزارش رويترز، اين ديدار با هدف خلع سلاح هسته‌اي کره شمالي صورت گرفته است. رهبر کره شمالي کيم جونگ اون تاکنون هيچ نشانه‌اي از تمايل به تسليم شدن به تقاضاي آمريکا نيست. دراين ميان وزير خارجه انگليس خواستار اتحاد جامعه بين‌المللي عليه برنامه هسته‌اي کره‌شمالي شد. به گزارش اسپوتينگ، «بوريس جانسون» وزير خارجه انگليس خواستار وحدت جامعه بين‌المللي عليه برنامه هسته‌اي کره‌شمالي و تشديد فشارها عليه اين کشور شد. جانسون پيش از سفر به کانادا براي شرکت در نشستي درباره کره‌شمالي، در گفت‌وگو با روزنامه استاندارد، گفت: «برنامه هسته‌اي غيرقانوني کره‌شمالي تهديدي براي ثبات منطقه‌اي و بين‌المللي است. 
جامعه بين‌المللي بايد در رويکرد خود متحد باشد. تحريم‌ها عليه اين کشور برقرار هستند اما ما نيازمند فشار ديپلماتيک بر نظام کيم جونگ اون هستيم». پيونگ‌يانگ آزمايش‌هاي هسته‌اي و موشک بالستيک انجام مي‌دهد که نقض قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد به شمار مي‌رود و به تشديد تنش‌ها در شبه جزيره کره منجر شده است. رهبر کره‌شمالي اخيرا گفته بود که پيونگ يانگ مشکلات غيرقابل تحملي ندارد؛ اين مشکلات مي‌تواند يک دهه يا يک قرن کامل تحريم از سوي دشمنان باشد .ترس جنگ بين دو کره با شروع مذاکرات درباره اولمپيک زمستان کاهش پيدا کرده است و حتي دونالد ترامپ به نظر نسبت به ديپلماسي تمايل نشان داده و از سخنان توهين آميز و تهديد کيم جونگ اون فاصله گرفته است.کاخ سفيد همچنين از خبر توقف ارسال واردات سوخت چين به کره شمالي استقبال کرد. اما مقامات آمريکا معتقدند افراد تندرو در دولت ترامپ نصبت به مذاکرات کره شمالي بدبين هستند. 
استقرار ناوهاي آمريکايي در شبه جزيره کره
آمريکا در آستانه برگزاري بازيهاي المپيک زمستاني در کره جنوبي، بمب افکن‌هاي رادارگريز، يک ناو هواپيمابر ديگر و يک کشتي آبي خاکي جديد در اطرف شبه جزيره کره مستقر مي‌کند. مقامات نظامي‌آمريکا اعلام کردند: اين تحرکات در راستاي اقدامات معمول و در جهت به روز کردن برنامه نظامي‌آمريکا در شبه جزيره کره است.
 اين تحريکات در حالي انجام مي‌گيرد که آمريکا مانورهاي گسترده نظامي‌خود با سئول را به بعد از بازيهاي المپيک زمستاني در کره جنوبي به تعويق انداخته است.وزارت اتحاد کره جنوبي در بيانيه خود اعلام کرد، نماينده‌اي از جانب وزارت فرهنگ، ورزش و گردشگري براي انجام اين مذاکرات پيرامون چشم‌اندازهاي اعزام گروه اجراي هنري به المپيک زمستاني کره جنوبي فرستاده خواهد شد. اين مذاکرات ميان دو کره، در "کاخ صلح" در طرف کره جنوبي منطقه غيرنظامي‌شده "پانمونجوم" و "عمارت تونگيل" در طرف کره شمالي اين منطقه صورت مي‌گيرد. قابل ذکر است روزنامه نيويورک تايمز در مطلبي از آماده شدن بي صداي ارتش آمريکا براي جنگي ناخواسته خبر داد. 
درارتش آمريکا افسران و نيروها به آرامي‌خود را آماده جنگ با کره شمالي مي‌کنند ولي اميدوارند اين جنگ رخ ندهد.ماه گذشته در منطقه نظامي‌کالوريناي شمالي 48 هليکوپتر آپاچي اقدام به تمرين کردند.در نوادا نيز 119 سرباز نيروي هواپيمايي مانور نظامي‌برگذار کردند.
گفت‌وگوها با سئول روز چهارشنبه برگزار مي‌شود 
پس از نخستين گفت‌وگوي رسمي‌اين دو کشور بعد ازحدود دو سال و در ميانه تنش‌ها ميان آنها بر سر برنامه تسليحات هسته‌اي کره شمالي، اوايل اين هفته، مقامات کره شمالي و جنوبي اظهار کردند، براي انجام مذاکرات در خصوص حل مشکلات و جلوگيري از درگيري اتفاقي توافق کرده‌اند. کره‌شمالي خواستار مذاکره با کره‌جنوبي براي اعزام تيم ورزشي اين کشور به المپيک زمستانه پيونگ چانگ در تاريخ هفدهم ژانويه
 شده است.
 به گزارش رويترز، وزارت وحدت کره‌جنوبي اعلام کرد که کره‌شمالي خواستار آن شده است که مذاکرات بر سر اعزام تيم ورزشي اين کشور به بازي‌هاي المپيک زمستانه «پيونگ چانگ» چهارشنبه آينده در روستاي آتش‌بس برگزار شود.مقام‌هاي اين وزارت‌خانه روز دوشنبه عنوان کردند که در حال بررسي اين موضوع هستند که آيا اين درخواست کره شمالي را بپذيرند يا نه. کره‌شمالي خواستار آن شده است که اين مذاکرات چهارشنبه هفته جاري در روستاي آتش‌بس «پانمونجوم» برگزار شود.
 اين روستا دو کره را از يکديگر جدا مي‌کند. درخواست کره‌شمالي پس از آن مطرح شد که دو کره هفته گذشته دربار اعزام تيم ورزشي کره‌شمالي به بازي‌هاي زمستانه المپيک در کره‌جنوبي با يکديگر ديدار و گفت‌وگو کردند. اين بازي‌ها فوريه آينده برگزار خواهد شد. اين نخستين ديدار و گفت‌وگوي رسمي‌دو کره در دو سال اخير بوده است. اين نشست در ميان تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌اي و موشکي کره‌شمالي برگزار شد. کره‌شمالي همچنين به دنبال آن است که هيات بزرگي را به المپيک زمستانه کره‌جنوبي اعزام کند. کره‌جنوبي همچنين به دنبال آن است که تيم زنان‌هاکي روي يخ مشترکي را با کره‌شمالي در اين بازي‌ها تشکيل دهد. آغاز مذاکرات بين دو کره مي‌تواند تنها راه توقف تنش‌ها در شبه جزيره و جلوگيري از فاجعه جنگ شود.تحريم‌هاي شوراي امنيت عليه کره شمالي که از سوي آمريکا ارائه شد باعث شده تا اين کشور با کمبود واردات سوخت روبرو شود.